Piękna łyżeczka do nakładania matchy. Z pewnością przyda się w czasie tradycyjnej, japońskiej ceremonii przygotowywania herbaty. Wykonana z jasnego bambusa.
Klasyczny matchawan wykonany zgodnie z regułami japońskiej sztuki wyrobu ceramiki. Wymodelowany na kole garncarskim z szarej gliny z dodatkiem szamotu. Czarka jest szkliwiona i wypalana w wysokiej temperaturze.
Zaparzacz to produkt najlepiej sprawdzający się w parzeniu herbat owocowych czy liściastych.
Piękna podstawka wykonana z czarnej, lśniącej porcelany. To drobiazg, który pozwala zachować wąsy chasen w idealnym stanie. To nieodłączny element japońskiego zestawu do ceremonii picia herbaty.
Piękny matchawan pokryty kolorowym szkliwem. Formowany w sposób tradycyjny na kole garncarskim i wypalany w wysokiej temperaturze. Czarka wykonana jest z szarej glinki z dodatkiem szamotu.
Bambusowa miotełka, która pozwala stworzyć na powierzchni matchy pożądaną piankę. Nieodłączny element japońskiego rytuału parzenia herbaty. Zrobiona z jednego kawałka jasnego bambusa.
Tradycyjny, japoński matchawan w odcieniach granatu wykonany ręcznie w krakowskim studio ceramiki KOOE. Wykonany tradycyjnymi metodami z szarej glinki z dodatkiem szamotu i szkliwa z glazury. Idealny do utrzepywania matchy.
Piękna łyżeczka do nakładania matchy. Z pewnością przyda się w czasie tradycyjnej, japońskiej ceremonii przygotowywania herbaty. Wykonana z ciemnego bambusa.
Ciemny, tradycyjny, japoński matchawan wykonany ręcznie w krakowskim studio ceramiki KOOE. Wykonany tradycyjnymi metodami z szarej glinki z dodatkiem szamotu i szkliwa z glazury. Idealny do utrzepywania matchy.
Bambusowa miotełka to nieodłączny element japońskiego rytuału parzenia herbaty. Zrobiona z jednego kawałka ciemnej odmiany bambusa.